10 gouden tips voor verantwoord zonnen

1. Bepaal voor het zonnebad uw huidtype aan de hand van de tabel. Houdt u aan de gebruiksaanwijzing van de apparatuur, met name aan de daarin aangegeven zontijden.
2. Het is verboden onze zonneapparatuur te gebruiken voor personen onder de 18 jaar en/of met huidtype 1.
3. Als u een huidaandoening heeft, vraag dan eerst uw arts of u gebruik kunt maken van de zonnebank. Indien u acne of psoriasis heeft kan uv-licht een positieve werking hebben.
4. Roept zonnestraling allergische huidreacties op, dan moeten wij u helaas adviseren af te zien van zonnen op een zonnebank.
5. Wij raden u aan, zo mogelijk, uw cosmetica een aantal uren voor het zonnen te verwijderen. Ook kunt u het beste uw sieraden afdoen.
6. Sommige medicijnen doen een gevoeligheid voor uv-licht toenemen. Lees de bijsluiter en overleg bij twijfel met uw arts.
7. Omdat uv-licht schadelijk is voor het blote oog, dient u een speciale uv-bril te dragen. Dit geldt in het bijzonder als u een oogoperatie heeft ondergaan.
8. Aanbevolen wordt maximaal 1x per dag tot 50 x per jaar de zonnebank te gebruiken. Zonverbranding dient u ten alle tijden te vermijden.
9. Wij adviseren u, na het zonnen, u in te smeren met een vochtregulerende crème.
10. Wanneer u na het zonnebaden last krijgt van blaren of ontstekingen raadpleeg uw arts.

Contact

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 22.00 uur
  • Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur
  • Zondag van 11.00 tot 18.00 uur